SON DAKİKA
Hava Durumu

Laçın sınır geçiş noktasında Azerbaycan bayrağı göndere çekildi

Azerbaycan'ın Laçın-Hankendi yolunda Ermenistan'ın tahribatlarına karşı inşa ettiği sınır geçiş noktasında, Azerbaycan bayrağı törenle göndere çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Laçın sınır geçiş noktasında Azerbaycan bayrağı göndere çekildi

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetlerine bağlı birlikler, Laçın-Hankendi yolunda Ermenistan tahribatlarına karşı inşa ettiği sınır geçiş noktasında tören gerçekleştirdi. Törende, Azerbaycan bayrağı göndere çekildi.

"YAŞASIN AZERBAYCAN, KARABAĞ AZERBAYCAN'DIR"

Törenin ardından Azerbaycan Vatan Savaşı Kahramanı Albay Babek Alekberov, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e hitaben, "Sayın Cumhurbaşkanı, muzaffer Başkomutan, Azerbaycan-Ermenistan sınırında, Hekeri nehri üzerindeki köprüde, gurur sembolümüz olan 3 renkli bayrağımız, sizin talimatınız doğrultusunda dalgalanmaktadır. Bununla vatanımızın sınırlarının bütünlüğü sağlanmış oldu. Yaşasın Azerbaycan, Karabağ Azerbaycan'dır"  ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN DEVLET SINIR SERVİSİ, BU EYLEMİN NEDENLERİNİ AÇIKLADI

Azerbaycan Devlet Sınır Servisi, sınır geçiş noktası oluşturulmasının iki nedeni olduğunu açıkladı. Bu adımın, hem Azerbaycan topraklarında yasa dışı Ermeni silahlı gruplarına insan gücü ve mühimmat taşınmasının engellenmesine hem de Ermenistan'ın 22 Nisan'da tek taraflı olarak girişte kontrol noktası oluşturmasına bir yanıt olduğu ifade edildi. Azerbaycan Devlet Sınır Servisi, sözde Rus Barış Gücü’ne ve Rusya-Türkiye İzleme Merkezine sınır geçiş noktasının kurulması hakkında bilgi verildiğini bildirdi.

ERMENİLER YASA DIŞI FAALİYETTE BULUNDU

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 23 Nisan 2023 tarihinde yayımladığı videoda, 22 Nisan’da Ermenistan tarafının Azerbaycan topraklarına çok sayıda tır ve konteyner girişi olduğunu açıkladı. Savunma Bakanlığının yayımladığı videoda, Ermenistan’ın Kornidzor şehrinden geldiği ve ilk olarak geçici kabul edilen Azerbaycan-Ermenistan sınırı Hekeri Nehri üzerinde yeni yapılan köprüyü geçtiği kaydedildi.

Ermeni tarafının yasa dışı faaliyetine, bölgede bulunan sözde Rus Barış Gücü’nün destek olduğu ifade edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın, Laçın-Hankendi yoluna  herhangi bir bildirim yapmadan sınır kapısı kurduğunu ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.