SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan, sel felaketi nedeniyle Kazakistan'a insani yardım gönderdi

Özbekistan, Kazakistan'daki sel felaketinde mağdur olan Kazak Türklerine 15 tır insani yardım gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan, sel felaketi nedeniyle Kazakistan'a insani yardım gönderdi

Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı talimatı ve başbakan önderliğinde organize edilen insani yardım Taşkent’ten hareket etti. Başbakanı Aripov 22 Nisan 2024 tarihinde konuya ilişkin yaptığı basın toplantısında, 15 tır insani yardım malzemesinin afet bölgesine doğru yola çıktığını bildirdi.

HER TÜRDEN İNSANİ YARDIM MALZEMESİ

Aripov öte yandan gıda, kadınlar, erkekler ve çocuklar için kıyafetler, örtüler, hijyenik malzemeleri, çadırlar, şişme botlar ve diğer temel ihtiyaç malzemelerin içinde bulunduğu tır sürücülerine iyi yolculuklar diledi.

KAZAKİSTAN'DA SEL FELÂKETİ

Kazakistan, yoğun yağışlarla geçen kış sonrası sıcaklık artışıyla karların aniden erimesi sonucu oluşan taşkınlarla mücadele ediyor.

Ülkede, barajlar dolması ve nehirlerin taşmasıyla meydana gelen selden en çok etkilenen batı ve kuzey eyaletlerde 3 bin 171 ev su altında kaldı.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar sular altında kalan bölgelerden 14 bin 589'u çocuk olmak üzere 46 bin 755 kişi tahliye edildi. Bu kişilerin 2 bin 602'si helikopterlerle kurtarıldı. Ayrıca 60 bin küçük ve büyük baş hayvan tahliye edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.