SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA’dan Erbil ve Kerkük’teki Türkmen okullarına destek

TİKA, Kerkük'te Türkmeneli Gençlik Merkezi, Erbil'de İmadettin Zengi Lisesi ve Oğuzhan Ortaokulundaki sınıfları yenileyerek spor salonu kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA’dan Erbil ve Kerkük’teki Türkmen okullarına destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak’ın Erbil şehrinde yaşayan Türkmen öğrencilerin eğitim gördüğü İmadettin Zengi Lisesi ve Oğuzhan Ortaokulunun daha iyi şartlarda eğitim faaliyetlerine devam edebilmesi için eğitim sınıfları yenilenerek spor salonu kuruldu. Kerkük şehrinde gençlerin spor faaliyetlerine yönelmesi için TİKA tarafından kurulumu ve donatımı yapılan Türkmeneli Gençlik Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

ERBİL'DE İKİ OKUL TADİLATTAN GEÇEREK YENİLENDİ

Erbil’de bulunan İmadettin Zengi Lisesi ve Oğuzhan Ortaokulunun öğrencilerinin daha iyi şartlarda eğitim öğretim alabilmeleri için okulun ihtiyaç duyduğu tadilat işleri gerçekleştirilerek öğrenciler için yeni masa, sıra ve eğitim malzemeleri temin edildi.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, projenin açılışında yaptığı konuşmasında; Türkmen öğrencilerin kendi dillerinde eğitim almasının sevindirici ve TİKA tarafından buraya yapılan desteğin de gurur verici olduğu ifade edildi.

Proje kapsamında ayrıca Erbil’de bulunan 15 Türkmen okulunun müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Türkmen okullarının sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Toplantı sonrasında okulların eğitim kalitesini artırmak ve gençlerin bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla TİKA tarafından temin edilen bilgisayarlar okul idarelerine teslim edildi.

KERKÜK’TE TÜRKMEN GENÇLER İÇİN SPOR SALONU KURULDU

Kerkük’te yaşayan Türkmen gençlerin spor alanına yönelmesi ve boş zamanlarını kaliteli değerlendirebilmeleri amacıyla TİKA tarafından yapımı ve malzeme desteği gerçekleştirilen Türkmeneli Gençlik Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Kerküklü gençlerin hem ders çalışabileceği hem de masa tenisi, fitness gibi çeşitli spor aktivitelerinde kendilerini geliştirebileceği spor salonu açılarak hizmete sunuldu.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için sporun öneminden ve projenin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi Güney, dostane ilişkilerin geliştirilmesinde TİKA’nın rolünün önemine vurgu yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.