SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Özbekistan'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu, Özbekistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, iki devlet arasındaki kültürel, siyasi ve ekonomik ilişkiler ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2023 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Özbekistan'da

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ve beraberindeki heyet Özbekistan'a resmi ziyaret düzenledi. Oktay ile Özbekistan'a giden heyet, Özbekistan Cumhuriyet Senatosu Başkanı Tanzila Narbeava ile bir araya geldi.

TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNDAN ÖZBEKİSTAN'A  İLK RESMİ ZİYARET

Heyet, görüşmede Türkiye ve Özbekistan arasındaki stratejik işbirliği konularını ele aldı. Görüşme kapsamında sosyal medya hesabından açıklama yapan Oktay, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu olarak Özbekistan'dayız. Gerçekleştirdiğimiz ilk resmî ziyaret kapsamında Cumhuriyet Senatosu Başkanı Tanzila Narbeava ile görüştük. Görüşmede Türkiye ile Özbekistan arasındaki sosyal kültürel, siyasi ve ekonomik ilişkileri ele aldık" dedi.

Resim

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ ELE ALINDI

İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin de ele alındığına dikkat çeken Oktay, "Ekonomik alanda her türlü işbirliğimizin daha da geliştirilmesi noktasında özellikle turizm alanındaki işbirliğimizin üst düzeye taşınması gerektiğini karşılıklı olarak ifade ettik. Türkiye olarak Özbekistan ile ortak bağlarımızın güçlendirilmesi gayesi ile her daim çalışmaya devam edeceğimizi belirterek gerçekleştirdikleri Cumhurbaşkanlığı seçimleri için tebriklerimizi sunduk" dedi.

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.