SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Kerkük'teki terör saldırısına kınama mesajı

Eski Irak Türkmen Cephesi Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail'in suikast sonucu hayatını kaybetmesi ilgili Türkiye Dışişleri Bakanlığından kınama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye Dışişleri Bakanlığından Kerkük'teki terör saldırısına kınama mesajı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Irak’ın Kerkük şehrinde Irak Türkmen Cephesi eski yetkililerinden Ahmet Tahir'in bombalı saldırı ile öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Büyükelçi Bilgiç, "Irak Türkmen Cephesi’nin Güvenlik Dairesi eski sorumlularından Ahmet Tahir’in bugün (3 Mart) Kerkük’te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiğini derin üzüntüyle öğrendik. Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Bu terör eylemi, Irak’ın kurucu ve asli unsuru olan Türkmenlerin huzuruna ve güvenliğine kastettiği gibi, Irak’ın istikrarını da hedef almaktadır. Irak makamlarının, saldırının faillerini ivedilikle tespit ederek yargı önüne çıkarmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ITC GÜVENLİK DAİRESİ MÜDÜRÜNE SUİKAST: PKK YAPTI!

Eski Irak Türkmen Cephesi (ITC) Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail, Kerkük'te arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Suikastın, Sincar'da köşeye sıkışan PKK mensuplarınca işlendiği öngörülüyor. Öte yandan son zamanlarda bölgede, Türkmeneli bayrağına yönelik eylemler, dün geri adım atılan Türkçe yasağı söz konusu cinayetin, Kerkük'te intikam amaçlı yeni cinayetlerin ve saldırıların sinyalleri olarak değerlendiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.