SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Azerbaycan'dan nefes kesen tatbikat: Alpan 2023

Türkiye ve Azerbaycan ortak askeri tatbikat serisine bir yenisini daha ekledi. İki ülkeden hava kuvvetleri personelinin katıldığı tatbikat dün başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2023 02:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve Azerbaycan'dan nefes kesen tatbikat: Alpan 2023

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, ordu mensuplarının katıldığı ortak askeri tatbikat serisine devam ediyor. Nefes kesen tatbikata, iki ülkeden hava kuvvetleri personeli katıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Alpan 2023" adını taşıyan tatbikat kapsamında, iki ülkeden hava kuvvetleri personelinin savaş uçaklarıyla manevra yaptığını duyurdu. Ayrıca, savaş uçaklarıyla havalanan pilotlar, kalkış ve iniş görevlerini yerine getirdi. Savaş pilotları, uçakları ile manevra kabiliyetini test etti.

TEMSİLİ DÜŞMAN HEDEFLERİ VURULDU

21 Haziran 2023 tarihinde başlayan tatbikat kapsamında personelin teorik ve pratik becerilerinin gelişmesine yönelik performans icra edildi. Tatbikatta havalanan helikopterler, temsili düşman hava savunma, komuta ve toplanma mıntıkalarını uzak ve yakın mesafeden ateş açarak imha etti.

Öte yandan, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli, 19 Haziran 2023 tarihinde Gürcistan ile “Açık Semalar Anlaşması” kapsamında gözlem uçuşu düzenlemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.