SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmen şair Mahtumkulu Firâki Kazakistan'da anıldı

Türkmenistan'ın önemli değerlerinden biri olan Mahtumkulu Firâki, doğumunun 300. yılında Kazakistan'ın başkenti Astana'da anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmen şair Mahtumkulu Firâki Kazakistan'da anıldı

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2024 yılının Mahtumkulu Firâki yılı ilan edilmesi sonrasında Türkmen mutasavvıf şairi doğumunun 300. yılı dolayısıyla Türk dünyasında anılıyor.

Doğumunun 300. yılı dolayısıyla Mahtumkulu, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen etkinlik çerçevesinde yer aldı. Programda Mahtumkulu'nın eserleri ve hayatı tanıtıldı.

TÜRKSOY GENEL SEKRETERİ 

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, 10 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirdiği Kazakistan ziyaretinde Mahtumkulu Firâki ile ilgili Kazakistan ile iş birliği içinde gerçekleştirilecek olan yapılacak etkinliklerden bahsetmişti.

Ziyaretinde 2024'ün Mahtumkulu yılı ilan edildiğini bildiren Raev, Türk dünyası kültür başkentinin de Türkmenistan'ın Anev şehri olduğunu anımsatmıştı. Şiirleri ve sanat eserleriyle çeşitli etkinliklerde boy gösterecek olan Mahtumkulu 21 Şubat 2024 tarihinde Kazakistan'da anıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.