SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan'da fazla sıvı yağ alanlar cezalandırılıyor

Türkmenistan hükûmeti ülkede genelinde fazla bitkisel sıvı yağ satın alanları cezalandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan'da fazla sıvı yağ alanlar cezalandırılıyor

Azatlık Radyosu Türkmen Servisinin 11 Nisan 2024 tarihinde aktarığı haberinde, Türkmenistan'da bayram tatili öncesinde devlet mağazalarında özel fiyatla satılmaya başlanan bitkisel yağı fazla miktarda satın alanların cezalandırıldığı bildirdi.

İNSANLAR UCUZ YAĞ VE AKARYAKIT PEŞİNDE

Mağazalardaki gıda sıkıntısı ve yüksek fiyatlardan mağdur olan Türkmenlerin, bayram tatili nedeniyle daha fazla akaryakıt ve sıvı yağın indirimli fiyatla satılması için çabaladığı belirtildi. Azatlık Türkmen Servisi konuya ilişkin yaptığı haberinde "Türkmenistan'da üretilen pamuk yağı piyasa fiyatının altında fiyata satılıyordu. İnsanlar bu fiyatın uzun sürmeyeceğini hesaba kattı ve imkanı olanlar daha fazlasını almaya çalıştı" ifadelerine yer verdi.

FAZLA AKARYAKIT ALANLARA CEZA UYGULANDI

Öte yandan yerel firmalar tarafından üretilen pamuk tohumu yağının mağazadaki ayçiçek yağına göre daha düşük kalitede ancak daha düşük bir fiyata sahip olduğu aktarıldı. Ayrıca otomobillerine 15, 20, 25 litrelik plastik kaplarda akaryakıt yükleyen alıcıların da tespit edildiği ve vatandaşlara polisler tarafından ceza uygulandığı belirtildi.

TÜRKMENİSTAN HALKI SEFALETE İTİLİYOR

Türkmenistan'da son yıllarda un, ekmek ve şeker gibi hükûmetin belirlediği sübvansiyonlu fiyatlarla satılan gıda ürünleri listesine pamuk tohumu yağı da dahil edildi. Bu nedenle kısıtlamalarla satılıyor. Devlet mağazasından bu ürünleri almak isteyenler haftalarca, bazı köylerde ise aylarca beklemek zorunda kalıyor. Pamuk tohumu yağı kalitesiz olmasına rağmen çoğunlukla düşük gelirli nüfus tarafından satın alınıyor. 

TÜRKMENİSTAN HÜKÛMETİ HALKINA ZORLUK YAŞATIYOR

Doğal kaynaklardan yüksek gelir elde eden Türkmenistan hükûmeti, nüfusunun çoğunluğunun yoksulluk içinde yaşadığını kabul etmeyi reddediyor. Temel gıda ürünlerinin sübvansiyonlu fiyatlarla satılması uygulaması da kademeli olarak durduruluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.