SON DAKİKA
Hava Durumu

Uygur Türkü çocuk: Babam neden "eğitime" gitti?

Çinli öğretmenin Uygur Türkü öğrencilere sorusu, Çin hükumetinin Doğu Türkistan'daki acımasız politikalarını ele verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uygur Türkü çocuk: Babam neden "eğitime" gitti?

Çinli öğretmenin Uygur Türkü öğrencilere sorduğu soru, Çin hükumetinin Doğu Türkistan'daki acımasız politikalarını ele verdi. Son günlerde Çin merkezli sosyal medya platformlarda Çinli bir öğretmenin Uygur Türkü çocuklara sorduğu soru ve çocukların verdiği cevap gündem oldu. Videodaki çocukların kıyafetlerinden ilkokul öğrencisi olduğu bildirildi.

"BABAM NEDEN EĞİTİM ALMAYA GİTTİ?"

Paylaşılan videoda, Çinli öğretmen Uygur Türkü çocuklara, “Senin en büyük kaygın nedir?” diye sordu. Uygur Türkü çocuklar ise “Babam ne zaman geri dönecek?” “Benim dayım ne zaman geri dönecek?” “Abim neden beni o kadar özletiyor?”, “Babam neden eğitim almaya gitti?”, “Babam neden öldü?” yanıtını verdi.

"BABAM NEDEN ÖLDÜ?"

Uygur Türkü çocukların yanıtlarından, babaları, amcaları ve abilerinin Çin'in yönetiminin savunduğu sözde “yeniden eğitim merkezleri” adındaki toplama kamplarına veya çalışma kamplarına (fabrikalara) götürüldüğü anlaşıldı.

Video sonunda Uygur Türkü çocuğun Çinli öğretmene, "Babam neden öldü?” diye karşılık vermesinden, çocuğun babasının kamplarada işkence sonucu vefat etmiş olabileceği tahmin edilebiliyor.

UYGUR SOYKIRIMI

Çin hükumeti, Doğu Türkistan'da milyonlarca Uygur Türkünü sözde yeniden eğitim politikasıyla toplama kamplarına kapatıyor. BM'nin resmi raporlarında yer alan 500 binden fazla Uygur Türkü çocukların ailelerinin izni olmadan çocuk kamplarına kapatılıyor.

Milyonlarca Uygur Türkü genç, Çin'in iç bölgelerindeki fabrikalarda zorla çalıştırılıyor. Uygur Türklerine, sosyolojik, ekenomik, kültürel ve biyolojik soykırım uyguluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.