SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalçın Topçu: Nevruz Bayramının, Türk dünyası ve bütün insanlığın esenliğine vesile olmasını diliyorum

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Vatan Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin ardından Putin'in Kırım'ın işgalini meşrulaştırmak için imzaladığı kararın yıl dönümü, Türk halk ozanı Aşık Veysel'in vefat yıl dönümü ve 21 Mart Nevruz Bayramı vesilesiyle açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yalçın Topçu: Nevruz Bayramının, Türk dünyası ve bütün insanlığın esenliğine vesile olmasını diliyorum

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kremlin'in Kırım'ın işgalini meşru göstermek için kurguladığı 21 Mart 2014'te Kırım'ın işgaline zemin hazırlayan yasanın kabul edilmesi ve yönetime el koymasının 9. yıl dönümü, Türk halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 50. yıl dönümü ve baharın müjdesicisi 21 Mart Nevruz Bayramı vesilesiyle mesaj kaleme aldı.

Başdanışman Yalçın Topçu şu ifadeleri kullandı:

"KIRIM TATARSIZ, TATAR KIRIM'SIZ OLAMAZ"

"1994'te imzaladığı Budapeşte Memorandumu'nu çiğneyen Rusya, öncesinde işgal ettiği Kırım’ın ilhakı ile ilgili yasal olmayan yasayı 21 Mart 2014'te törenle imzalamıştı. Türkiye, bu işgalin ve yasa dışı ilhakın yıldönümünde, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan desteğini kararlı bir şekilde ifade etmektedir. Kırım’ın kadim halkı, Kırım Tatar Türklerinin öz vatanları Kırım’da, esenlik içinde kültür ve kimliklerini muhafaza ederek yaşamaları için Türkiye her daim destek olmaya devam edecektir. Çünkü Kırım Tatarsız, Tatar Kırım'sız olamaz!"

HALK OZANI AŞIK VEYSEL'İN VEFATININ YIL DÖNÜMÜ 

"Yediden yetmişe milletçe gururumuz ve müştereğimiz olan, insanımızın doğaya, insana, hayata ve vatan sevgisine olan bakışını, duygularını sazına, sözüne ve türkülerine en güzel şekilde yansıtan, 'Benim sâdık yârim kara topraktır' diyerek 21 Mart 1973'te Hakk'a yürüyüp sadık yari kara toprak ile buluşan, Nevruz Şairi olarak da bilinen Aşık Veysel Şatıroğlu’nu vefatının yıldönümünde, vasiyetini yerine getiren dostları olarak saygı ve özlemle hatırlıyor, rahmetle minnetle ve Fatiha’larımızla anıyoruz"

YALÇIN TOPÇU'DAN NEVRUZ MESAJI

"Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından da 'Dünya Nevruz Bayramı' olarak kabul edilen 21 Mart Nevruz Bayramı, Türk Dünyası ve halklarının tamamı için zengin, köklü ve tarihi bir geçmişe sahiptir. Baharın, barışın, yeniden dirilişin, bereketin, birlik ve beraberliğin, sevginin simgesi olan Nevruz Bayramının, Türk Dünyası ve bütün insanlığın esenliğine vesile olmasını diliyor, en içten dileklerimle kutluyorum"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.