SON DAKİKA
Hava Durumu

AB ülkeleri, Ukrayna'ya mermi sevkiyatı sağlayacak

Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları, 8 Mart 2023 tarihinde Stockholm'de Ukrayna'ya 155 mm'lik mühimmat sevkiyatının sağlanması için bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB ülkeleri, Ukrayna'ya mermi sevkiyatı sağlayacak

Rus saldırıları altındaki Ukrayna işgalcilerin saldırılarına karşı doğu kanadında güçlü bir direniş sergiliyor. Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişleten Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Ukrayna'ya askeri, ekonomik ve insani yardım sağlıyor. 

UKRAYNA'YA 155 MM'LİK MÜHİMMAT TEDARİK EDİLMESİ ELE ALINACAK

AB Savunma Bakanları savaşın birinci yılı geride kalırken Ukrayna'ya askeri teçhizat sağlamak için 8 Mart 2023 tarihinde İsveç'in başkenti Stockholm'de bir araya gelecek. Reuters haber ajansının haberine göre, "Rus işgaline karşı savaşmak için daha fazla top mermisi isteyen Ukrayna’ya 155 mm’lik mühimmat tedarikini hızlandırma planlarını ve daha fazla mühimmat için ortak bir siparişi tartışacaklar" ifadelerine yer verildi.

Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur, toplantıda "siyasi fikir birliğine" varacaklarına inandığını vurguladı. Bakan Pevkur, teçhizatların ortak satın almaların nasıl yapılacağı konusunun ele alındığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.