SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD: Putin bizden daha uzun süre dayanabileceğini sanıyorsa yanılıyor

Biden yönetimi, Rusya'nın topyekun işgal girişimi ve saldırılarına direnen Ukrayna'ya yönelik yeni bir yardım paketinin oluşturulması için çalıştığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD: Putin bizden daha uzun süre dayanabileceğini sanıyorsa yanılıyor

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırılar neticesinde dünya ülkelerinden Ukrayna'ya yönelik destek gelmeye devam ediyor.  Ukrayna'ya en çok destek olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), işgalci Rus saldırıları altındaki ülkeye yönelik yeni bir ek destek paketi hazırlığı içinde olduğunu duyurdu.

ABD'DEN UKRAYNA'YA EK YARDIM PAKETİ

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre 2 Ekim'de verdiği bir brifingde, "Ukrayna'nın cesur halkına desteğimizi sürdüreceğimizin sinyalini vermek üzere yakında Ukrayna'ya başka bir yardım paketimiz olacak" dedi.

BEYAZ SARAY: PUTİN YANILIYOR!

Kremlin'in Batı'nın Ukrayna konusundaki yorgunluğunun artacağı yönündeki açıklamasına da yanıt veren Beyaz Saray Basın Sözcüsü, şu ifadelere vurgu yaptı:

"Ukrayna'nın arkasında güçlü, çok güçlü bir uluslararası koalisyon var. Ve eğer Putin bizden daha uzun süre dayanabileceğini sanıyorsa yanılıyor."
Öte yandan ABD yönetimi, 2 Ekim 2023 tarihinde Ukrayna'yı gerektiği kadar desteklemeye devam edeceğine dair güvence verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.