SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna'ya yardım paketini oylamadan tatile çıktı

Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisinin Ukrayna'ya destek konusunu görüşmeden oturumlara ara vermesini sert bir şekilde eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna'ya yardım paketini oylamadan tatile çıktı

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna'ya yönelik yardım paketini içeren Senato onaylı yasa tasarısı için oy kullanmadan Şubat ayı sonuna kadar tatile çıktı. Bu hamle Beyaz Saray tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

"ASLA UNUTULMAYACAKTIR"

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Temsilciler Meclisinin 28 Şubat'a kadar ara verdiğini duyurduktan hemen sonra ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya üzerinden, "Bu kritik anda Ukrayna'ya destek verilmemesi asla unutulmayacaktır." açıklamasını yaptı.

The Hill gazetesine açıklama yapan Beyaz Saray sözcüsü Andrew Bates, "ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson ülkenin güvenliğini siyasallaştırmaya son vermek yerine kaçıyor... Amerikan ulusal güvenliğine, ABD imalat işleri ve en yakın ittifaklarımıza zarar verecek şekilde Rusya'nın kanlı askeri çabalarını ve İran rejimini desteklemeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

TASARI ANCAK MART AYININ İLK HAFTASINDAN SONRA ELE ALINABİLİR

ABD Temsilciler Meclisi 28 Şubat'a kadar tatile çıktı. Meclis çalışmalara döndükten sonra bütçe süreci başlayacak ve ancak ondan sonra, Mart ayının ilk haftasından daha erken olmamak üzere, kongre üyeleri Ukrayna'ya yardım konusuna dönebilecekler.

JOHNSON’DAN UKRAYNA YARDIMINA ENGEL

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, 14 Şubat'ta gerçekleştirdiği konuşmasında Ukrayna'ya 60 milyar dolarlık mali yardımı içeren yasa tasarısı oylamaya çıkarmayacağını ifade etmişti.

Senato, uzun tartışmaların ardından 13 Şubat 2024’te Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95,3 milyar dolarlık yardım paketini onayladı. Verilecek miktarın 60 milyar dolarının Ukrayna'ya, 14,1 milyar dolarının ise İsrail'e ayrılması planlanıyor. 

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Senato’daki oylamadan sonra yaptığı açıklamada, Meksika sınırından ABD'ye yasadışı göçü durdurmaya yönelik yeni sert önlemler almadan Ukrayna'nın güvenliği konusunun çözülemeyeceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.