SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara’da Ukrayna Sanatçıları Sergisi düzenlendi

Başkent Ankara’da Ukrayna Büyükelçiliği tarafından düzenlenen organizasyonda Ukraynalı sanatçıların eserleri sergilendi. Sergi kapsamında gerçekleşen müzayededen elde edilen gelir, Ukrayna ordusuna ve savaştan etkilenen Ukraynalı çocuklara bağışlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ankara’da Ukrayna Sanatçıları Sergisi düzenlendi

Selahaddin Kaşgarlı/QHA Ankara Muhabiri

Türkiye’nin başkenti Ankara’da Ukrayna Büyükelçiliği tarafından 7 Kasım 2023 tarihinde resim sergisi organize edildi. Ukrayna Sanatçıları Sergisi, Ukrayna'ya destek olmak isteyen sanatseverleri bir araya getirdi. Sergi programı, Bilkent Center AVM'de yer alan RC Müzayede Sergi Salonu'nda bu akşam saat 19.00'da başladı.

"UKRAYNA SANATÇILARI SERGİSİ"

Ukraynalı sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergiye; Kırım Tatar Milli Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve eşi Katerina Bodnar, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Denis Zolotaryov, Ukrayna Kültür Vakfı Başkanı Vladislav Berkovskıy, Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkan Yardımcısı, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Tuvgan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar Şahin, Kırım Ailesi Kültür Merkezi kurucusu Anife Kurtseitova, gazeteci-yazar Gönül Şamilkızı ve çok sayıda kişi katılım gösterdi.

RESİMLER UKRAYNA'DAKİ RUS SALDIRILARINI ANLATIYOR

Ukrayna Büyükelçisi Vasıl Bodnar açılış konuşmasında, sergilenen resimlerin, Ukrayna'daki Rus saldırganlığını ifade ettiğini ve her birinin ayrı renkler ve anlamlar taşıdığını dile getirdi.

HER RENK BİR ANLAM TAŞIYOR

Büyükelçi Bodnar, sınır anlamına gelen horizonlardan kırmızı, sarı, siyah, mor ve mavi renkler ile Ukraynalı sanatçıların anlatmak istediği manâları dile getirdi. Büyükelçi Bodnar şöyle konuştu:

"Resimlerde siyah renk hava saldırılarının geri püskürtülmesini, sarı renk yeraltına sığınan Ukraynalı çocukları, kırmızı renk umudu, mor ve mavi renk ise Ukrayna cephesindeki askerleri temsil ediyor." 

ELDE EDİLEN GELİR UKRAYNA ORDUSUNA, UKRAYNALI ÇOCUKLARA VE ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLANACAK

Sergi kapsamında yapılan müzayede ile Ukraynalı sanatçıların resimleri satışa sunuldu. Müzayededen elde edilen gelir, Rus saldırılarıyla mücadele eden Ukrayna ordusuna, savaştan etkilenen çocuklara ve öğrencilere bağışlanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.