SON DAKİKA
Hava Durumu

Avustralya'dan Ukrayna'ya 20 milyon dolarlık ek askeri yardım

Avustralya, Ukrayna'ya 20 milyon dolarlık ek askeri yardım sağladığını açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Avustralya’ya ülkesine verdiği destek için teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avustralya'dan Ukrayna'ya 20 milyon dolarlık ek askeri yardım

Avustralya, Ukrayna'ya ek 20 milyon Avustralya doları (12 milyon ABD doları) değerinde askeri destek paketi sağladığını bildirdi.

Avustralya Başbakanlık Ofisi tarafından bugün yapılan açıklamada, Ukrayna'ya 20 milyon Avustralya doları değerinde yerli üretim askeri ekipman gönderildiği ifade edildi. Ek yardım paketinde, Avustralya savunma sanayii firmaları DroneShield, Micro-X, Minelab ve SPEE3D üretimi taşınabilir röntgen cihazları, 3 boyutlu metal yazıcılar, İHA savar sistemleri ve mayın temizleme ekipmanlarının bulunduğu ifade edildi.

BAKAN UMEROV’DAN AVUSTRALYA’YA TEŞEKKÜR

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna’ya sağladığı yardım için Avustralya’ya teşekkür etti. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Umerov, “Avustralya, Ukrayna'ya mayın temizleme ekipmanı, taşınabilir röntgen makineleri, 3 boyutlu metal yazıcı ve İHA savar sistemlerini içeren 20 milyon dolarlık bir askeri yardım paketi daha sağlıyor. Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles ve Avustralya halkına Ukrayna'yı destekleme konusunda kararlı tutumları için teşekkür ederiz. Birlikte zafere doğru!” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.