SON DAKİKA
Hava Durumu

Belçika, Ukrayna’ya sağlanacak 412 milyon avroluk yardımı onayladı

Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder, 15 Mart tarihinde yaptığı açıklamada ülkesinin Ukrayna'ya ek 412 milyon avroluk yardım için yeşil ışık yaktığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 00:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Belçika, Ukrayna’ya sağlanacak 412 milyon avroluk yardımı onayladı

Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder, Ukrayna'ya ek 412 milyon avroluk yardımın onaylandığını duyurdu. Pakette mayın avcıları, zırhlı ambulanslar ve topçu mühimmatları yer alıyor.

412 MİLYON AVROLUK YARDIM NELERİ KAPSIYOR?

Belçika, Hollanda ile iş birliği yaparak yardım kapsamında Ukrayna’ya 3 adet mayın avcısı verecek. Belçika, Deniz Harp Okulundaki personele yönelik temel eğitimler düzenleyecek, Hollanda ise mürettebata işbaşı eğitimi verecek. Savunma Bakanlığı bunların denize elverişli ve çalışır durumda olmasını sağlamak için bakım sağlayacak.

İkinci paket, Benelüks ülkelerinin ortak girişimi olan zırhlı ambulansların satın alınmasını içeriyor. Belçika Savunma Bakanlığı ayrıca ortak keşif uçağı satın almayı planlıyor ve yaklaşık 300 Lynx aracı sağlayacak. Son yardım paketinin en büyük kısmını ise 373,1 milyon avro değerindeki topçu mühimmatı kapsıyor. Belçika toplamda 412 milyon avroluk bu yardım ile Ukrayna'ya mali desteğini 2024 yılında 575,7 milyon avroya çıkartmış olacak.

UKRAYNA, BELÇİKA İLE ORTAK SİLAH ÜRETİMİ KONUSUNDA MUTABAKAT ZAPTI İMZALADI

Belçika Krallığı Savunma Bakanlığı ile Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanlığı arasında 29 Ocak'ta mutabakat zaptı imzalanmıştı. İmzalanan anlaşmanın, başta ortak silah üretimi olmak üzere savunma alanında ikili ilişkilerin geliştirilmesine ivme kazandıracağı ifade edilmişti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı resmî internet sayfasında 29 Ocak 2024 tarihinde yayımlanan açıklamaya göre, mutabakat zaptı imzalayan taraflardan biri olan Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Ivan Gavrılyuk, “Bu anlaşma, yerli savunma sanayinin geliştirilmesi, partnerlerle ortak girişimler oluşturulması ve Ukrayna'da savunma üretiminin yerelleştirilmesi bağlamında çok önemlidir. Bu konu önceliklerimizden biridir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.