SON DAKİKA
Hava Durumu

Birinci Küresel Barış Zirvesi İsviçre’de yapılacak

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 19 Mart’ta video konferans yoluyla düzenlediği uluslararası basın toplantısında Ukrayna’nın İsviçre ev sahipliğinde “Birinci Küresel Barış Zirvesi” düzenleyeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birinci Küresel Barış Zirvesi İsviçre’de yapılacak

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, video konferans yoluyla düzenlediği uluslararası basın toplantısında  önemli açıklamalarda bulundu. Kuleba, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nın “barış formülünün” halihazırda geçerli olan en gerçekçi plan olduğunu vurguladı. Kuleba, toplantıda Ukrayna’nın İsviçre ev sahipliğinde "Birinci Küresel Barış Zirvesi" düzenleyeceğini duyurdu.

“PUTİN, SOVYETLER BİRLİĞİ VE RUSYA İMPARATORLUĞU'NUN NÜFUZUNU YENİDEN TESİS ETMEK İSTİYOR”

Bakan Kuleba,  Rusya’nın başarılı olması halinde Avrupa ve Merkez Asya’daki diğer ülkelere saldırabileceğine işaret ederek  “Putin, Sovyetler Birliği ve Rusya İmparatorluğu'nun nüfuzunu yeniden tesis etmek istiyor”  ifadelerini kullandı. Ayrıca Kuleba, “Rusya, ön cephelerdeki saldırılara paralel olarak sivillere yönelik günlük füze ve drone saldırılarıyla barışçıl Ukrayna şehirlerini terörize etmeye devam ediyor” dedi. 

SAVUNMA KAPASİTESİNİN 6 KAT ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Dmıtro Kuleba, uluslararası askeri yardımlarla savunma kapasitelerini 3 kat artırdıklarını ve bu yıl içinde bunu 6 kat artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Askeri yardımda önceliklerin hava savunma sistemleri ve uzun menzil füzeler olduğunu söyledi.

KÜRESEL BARIŞ ZİRVESİ

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi İgor Jovkva, 9 Kasım 2023 tarihinde Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, “Küresel Barış Zirvesi, Şubat 2024'te gerçekleşebilir… Zirve kesinlikle gerçekleşecek çünkü hem Ukrayna’nın sunduğu barış formülünün pratik uygulamasının başlangıcını işaret edecek hem de bu yolda elde edilen tüm sonuçları özetleyecek" açıklamasını yapmıştı. Küresel Barış Zirvesi'nin mümkün olan en geniş katılımla düzenlenmesini planladıklarını belirten Jovkva, “Bu nedenle zirvenin zamanını ve yerini detaylı bir şekilde düşünmeliyiz" değerlendirmesinde bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.