SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Cameron'dan "Filistin" çözümü!

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron, Orta Doğu ziyareti sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Cameron, İsraillilerin ve Filistinlilerin birlikte yaşamasına olanak tanıyacak bir çözüme işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Cameron'dan "Filistin" çözümü!

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron, Orta Doğu ziyareti sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. Netanyahu ile yaptığı görüşmede Cameron, uzun vadeli barışa ulaşmak için İsraillilerin ve Filistinlilerin birlikte yaşamasına olanak tanıyacak ve İsrail'in yanında bir Filistin devletinin kurulmasına yönelik güvenilir ve geri dönülemez bir yolu temel alacak bir siyasi stratejiye duyulan ihtiyacı vurguladı. Toplantıda ayrıca Gazze'ye önemli ölçüde daha fazla yardım sağlanması ihtiyacı da tartışıldı.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı, İsrail'in Gazze'de daha fazla kontrol noktası açması ve Birleşmiş Milletler'in Gazze'de yardımın etkin dağıtımına yönelik çabalarına destek vermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca İsrail'in Gazze'deki sağlık personeli ve tesislerin güvenliğini sağlamak için mümkün olan tüm önlemleri almasının önemini vurguladı.

CAMERON, HAMAS'IN ESİR TUTTUĞU 136 KİŞİYİ SERBEST BIRAKMA ÇAĞRISINDA BULUNDU

Cameron ayrıca Birleşik Krallık’ın Hamas tarafından esir tutulan 136 rehinenin serbest bırakılması çabalarını desteklediğini doğruladı. Cameron, rehinelerin serbest bırakılması ve yardımların ulaştırılması konusunda acil bir insani duraklama yapılması için çağrı yaptı. Cameron, böylece çatışmalara geri dönülmeden kalıcı bir ateşkes sağlanacağını kaydetti. 

Daha önce Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron'ın, Gazze'deki askeri operasyonlara acil insani duraklama talebiyle Orta Doğu'ya gideceği bildirilmişti. Medyada, Avrupa Birliği'nin İsrail-Filistin çatışmasına güvenilir, kapsamlı bir çözüm için 10 maddelik bir plan hazırladığı ifade edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.