SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Budanov, barış planı görüşmeleri için ABD'de

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Kırılo Budanov ve beraberindeki heyet, Miami’de barış planı görüşmeleri için Trump’ın temsilcileriyle bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2026 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2026 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Budanov, barış planı görüşmeleri için ABD'de

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Kırılo Budanov, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yetkililerle barış planının detaylarını görüşmek üzere ABD'ye gitti.

Budanov, Ukrayna Millî Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rustem Umerov ve Ukrayna Parlamentosu “Halkın Hizmetkarları” Partisi Grup Başkanı Davıd Arakhamia ile birlikte, ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steven Witkoff, Trump’ın damadı Jared Kushner ve diplomat Daniel Driskoll ile yapılacak görüşmelere katılacaklarını duyurdu.

Budanov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ukrayna’ya adil bir barış gerekiyor. Sonuca odaklanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin bugün Florida eyaletine bağlı Miami şehrinde gerçekleşmesi planlanıyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.