SON DAKİKA
Hava Durumu

Çernigiv saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı arttı!

İşgalci Rusya'nın dün sabah saatlerinde füze ile saldırdığı Çernigiv bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında enkazdan 77 kişi yaralı olarak çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çernigiv saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı arttı!

Vladimir Putin'in emrindeki işgalci Rus birlikleri dün sabah saatlerinde Ukrayna'nın Çernigiv kentine 3 füze ile saldırdı. Çernigiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Vaçeslav Çaus, saldırı sonucunda çok sayıda binanın, aracın ve altyapı tesisinin hasar gördüğünü duyurdu. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 18'E ÇIKTI

Ukrayna'nın kuzeyinde yer alan bölgede Rus işgalcilerin saldırısına maruz kalan savunmasız siviller hayatını kaybetti. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 18'e, yaralıların sayısı ise 77'ye yükseldi. Ukrayna Acil Durum Servisi tarafından yapılan açıklamada, "Çernigiv. Bu sabah itibarıyla 18 kişi öldü ve 77 kişi yaralandı. Bunların arasında 3 kişi enkazdan kurtarıldı" ifadesine yer verildi. Ayrıca servis, 58 kişinin rehabilite tedavisine alındığını aktardı. 

Saldırının meydana geldiği bölgeden bin 580 ton inşaat atığı kaldırıldı ve binaların yüzde 71'i temizlendi. Bölgedeki çalışmalar devam ediyor. 

İşgalci Rusya, 17 Nisan 2024 tarihinde sabah saatlerinde Çernigiv'deki yerleşim bölgelerini hedef aldığı saldırıda 18 kişinin ölümüne neden oldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.