SON DAKİKA
Hava Durumu

Emine Ceppar, Azerbaycan’ın Kıyiv Büyükelçisi ile görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Azerbaycan’ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Mardaliyev ile görüşme gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2023 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emine Ceppar, Azerbaycan’ın Kıyiv Büyükelçisi ile görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Azerbaycan’ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Mardaliyev ile bir araya geldi. Görüşmede, 3. Kırım Platformu Zirvesi hazırlıkları ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın Barış Formülü ele alındı.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, dün Azerbaycan’ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Mardaliyev ile görüştü. Sosyal medya üzerinden görüşmeye dair açıklama yapan Ceppar, "Azerbaycan’ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Mardaliyev ile ile görüşmekten memnuniyet duydum. Kırım Platformu Zirvesi hazırlıkları ve barış formülünü görüştük. Adil ve kalıcı bir barışın tesis edilmesini amaçlayan girişimlerimiz konusunda Azerbaycan'ın desteğine güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINDI

Öte yandan Azerbaycan’ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Mardaliyev, Emine Ceppar ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair yaptığı açıklamada, “Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Emine Cappar ile görüşmekten memnuniyet duyuyorum. Görüşmede ikili işbirliği ve Azerbaycan ile Ukrayna arasındaki stratejik ortaklığı derinleştirmenin yolları ele alındı.” değerlendirmesinde bulundu.

KIRIM PLATFORMU NEDİR?

Kırım Platformu; Ukrayna’nın, Kırım’daki Rus işgaline yönelik uluslararası tepkileri artırmak, artan güvenlik tehditlerine karşı koymak, Rusya’ya uygulanan uluslararası baskıyı genişletmek, işgal rejiminin mağdurlarını korumak ve insan haklarının daha fazla ihlal edilmesini önlemek ve Kırım’ın işgalden kurtarılmasını sağlamak amacıyla başlatıldı.

Platformun birkaç seviyede faaliyet göstermesi öngörülüyor: devlet ve hükumet liderleri, dışişleri bakanları, parlamentolar arası işbirliği ve uzmanların işbirliği seviyelerinde. Kırım Platformu, Kıyiv’de 23 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen açılış zirvesi ile resmi olarak faaliyete başladı. Zirveye katılan 46 ülke ortak Kırım Platformu Deklarasyonu'nu imzaladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.