SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya Savunma Bakanından Batı’ya Ukrayna çağrısı

Finlandiya Savunma Bakanı Antti Hakkanen, Batılı müttefiklerine Ukrayna'ya verilen desteği hemen artırma ve daha fazla silah sağlama çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya Savunma Bakanından Batı’ya Ukrayna çağrısı

Finlandiya merkezli haber ajansı YLE, 2 Mart’ta Finlandiya Savunma Bakanı Antti Hakkanen ile bir röportaj gerçekleştirdi. Hakkanen, röportajda "Ukrayna'ya silah desteği sağlayacak fonun bir an önce bulunması gerekiyor" dedi. Hakkanen, fonun AB veya Avrupa ülkelerinin ortak finansmanı yoluyla bulunması gerektiğine işaret ederek Batı’ya çağrıda bulundu.

AVRUPA, SAVAŞIN CİDDİYETİNİN FARKINDA DEĞİL

Finlandiya Savunma Bakanı Antti Hakkanen’e göre  Avrupa, Ukrayna'daki savaşın tarihsel ciddiyetinin farkına varamadı ve Ukrayna'ya yeterli destek veremedi. Ayrıca Hakkanen,  Avrupa ülkelerinin kendi silah üretimini artırmayı başardığını ve hedefe ulaşmaya yakın olduklarını dile getirdi. 

FİNLANDİYA, UKRAYNA İÇİN DAHA FAZLA TOPÇU MÜHİMMATI ÜRETECEK

Finlandiya Savunma Bakanı Antti Häkkänen 5 Aralık 2023 tarihinde gazetecilere verdiği demeçte, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için daha fazla mühimmat üreteceğini açıklamıştı. Ukrayna'yı daha fazla silahladırmayı ve desteklemeyi amaçladığını aktaran Häkkänen, "Planlar hazır. Şimdi mühimmat üretimini önemli ölçüde artıracak bir plan açıklanacak. Amacımız Ukrayna'yı şu anda olduğundan daha fazla desteklemektir. Aynı zamanda Finlandiya ve Kuzey'in mühimmat üretimi konusunda hazırlıklarını daha da artırıyoruz" demişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.