SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya, Ukrayna için daha fazla topçu mühimmatı üretecek

Finlandiya hükumeti, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için daha fazla mühimmat üreteceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya, Ukrayna için daha fazla topçu mühimmatı üretecek

Finlandiya, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik Şubat 2023 tarihinde başlattığı savaşın ilk gününden buyana Ukrayna'yı desteklemeye devam ediyor. Finlandiya Savunma Bakanı Antti Häkkänen 5 Aralık 2023 tarihinde gazetecilere verdiği demeçte, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için daha fazla mühimmat üreteceğini açıkladı. Häkkänen kararı Ukraynalılar için bir Noel hediyesi olarak vaat etti.

BU KARAR YAKINDA ALINACAK

Bakan Häkkänen, Finlandiya'nın yakın bir zamanda top mermisi üretimini artırma konusunda önemli bir karar vereceğini belirtti. Häkkänen ayrıca bu konunun Noel'den önce karara bağlanacağını vurgulayarak, "Finlandiya'nın Ukrayna'nın silahlanması için mühimmat üretimini artırma konusunda yürüttüğümüz müzakereleri tamamladığımızı söylüyoruz. Bu karar yakında alınacak" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ UKRAYNA'YI ŞU ANDA OLDUĞUNDAN DAHA FAZLA DESTEKLEMEKTİR"

Öte yandan Ukrayna'yı daha fazla silahladırmayı ve desteklemeyi amaçladığını aktaran Häkkänen, "Planlar hazır. Şimdi mühimmat üretimini önemli ölçüde artıracak bir plan açıklanacak. Amacımız Ukrayna'yı şu anda olduğundan daha fazla desteklemektir. Aynı zamanda Finlandiya ve Kuzey'in mühimmat üretimi konusunda hazırlıklarını daha da artırıyoruz" dedi.

Bakan, Finlandiya'nın Ukrayna'yı desteklemede daha büyük bir rol oynamayı planladığını dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.