SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa, Rusya’nın yargılanacağı Özel Mahkeme'ye katılıyor

Fransa, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırı suçlarını yargılamak amacıyla kurulması planlanan Özel Mahkeme’ye ilişkin anlaşmaya katılma niyetini resmen açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2026 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2026 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa, Rusya’nın yargılanacağı Özel Mahkeme'ye katılıyor

Fransa, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işlediği saldırı suçunun yargılanması amacıyla kurulması planlanan Özel Mahkeme’ye İlişkin Yönlendirme Komitesi Anlaşması’na katılma niyetini resmen teyit etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiha, yaptığı açıklamada Fransa’nın Genişletilmiş Kısmi Anlaşma’ya katılım kararından dolayı teşekkür ederek, şu ana kadar Avrupa Konseyi’ne üye 18 ülkenin söz konusu girişime katıldığını bildirdi.

Sıbiha, anlaşmanın mayıs ayında Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin oylamasına sunulacağını belirtti.

SIBİHA’DAN TÜM ÜLKELERE ÇAĞRI

Tüm devletlere, Avrupa Konseyi üyesi olsun ya da olmasın, bu sürece katılma çağrısında bulunan Sıbiha, Ukrayna’nın Nürnberg Mahkemeleri’nden bu yana ilk kez saldırı suçuna ilişkin adaletin tesis edilmesi için çalıştığını vurguladı.

Bakan, kurulacak Özel Mahkeme’nin yalnızca Ukrayna için değil, tüm uluslararası toplum için emsal niteliğinde olacağını ifade etti.

Daha önce İzlanda ve Polanya da Özel Mahkeme’nin kurulmasına yönelik anlaşmaya katılmaya hazır olduklarını açıklamıştı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.