SON DAKİKA
Hava Durumu

G7 liderleri, Rusya-Ukrayna savaşının 2. yıl dönümünde bir araya gelecek

G7 ülkelerinin liderleri, Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla 24 Şubat 2024'te video konferansla bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7 liderleri, Rusya-Ukrayna savaşının 2. yıl dönümünde bir araya gelecek

İtalya’nın dönem başkanlığında yapılacak olan ve G7 ülkelerinin liderlerinin katılacağı toplantı, Rusya'nın yayılmacı politikaları sonucunda 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminin 2. yıl dönümünde yapılacak.

TOPLANTIYA  ZELENSKIY'IN DA KATILMASI BEKLENİYOR

İtalya Başbakanlığından yapılan 20 Ocak tarihli yazılı açıklamada G7 liderleri, 24 Şubat 2024 tarihinde video konferans yoluyla görüşecek.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin başkanlık edeceği toplantıya, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volıdımır Zelenskıy'ın da katılması bekleniyor. Ayrıca, toplantı sonrasında ortak bildirinin yayımlanacağı da kaydedildi.

G7 LİDERLERİ, SAVAŞIN 1. YILINDA DA GÖRÜŞMÜŞTÜ 

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekûn işgal girişiminin birinci yılında, 24 Şubat 2023'te Japonya'nın ev sahipliğinde G7 Liderler Zirvesi yapılmıştı. Söz konusu zirvede Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya karşı kararlılık ve dayanışma mesajı verilmişti. Ayrıca yapılacak zirve doğrultusunda ABD, Almanya, Avrupa Birliği (AB), Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada liderleri Ukrayna'ya yönelik işbirliğini güçlendirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.