SON DAKİKA
Hava Durumu

İnsani koridor kapsamında Odesa Limanı’ndan ilk gemi ayrıldı

Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesinden bu yana ilk defa Odesa Limanı'ndan bir gemi ayrıldı. Geminin Hong Kong bandıralı JOSEPH SCHULTE gemisi olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2023 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İnsani koridor kapsamında Odesa Limanı’ndan ilk gemi ayrıldı

Rusya'nın 17 Temmuz 2023 tarihinde Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı fiilen askıya almasıyla dünyada büyük bir gıda krizi başgösterdi. Ukrayna, 10 Ağustos 2023 tarihinde Karadeniz limanlarında mahsur kalan gemiler için insani koridor açtığını ilan etti.

UKRAYNA ALTYAPI BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, “JOSEPH SCHULTE (Hong Kong bandıralı) konteyner gemisi, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarına giriş/çıkış yapan sivil gemiler için oluşturduğu koridordan ilerliyor” açıklamasında bulundu. JOSEPH SCHULTE adlı geminin17 Temmuz’dan itibaren Odesa Limanı’ndan ayrılan ilk gemi olduğu belirtildi.

23 Şubat tarihinden bu yana Odesa limanında bulunan JOSEPH SCHULTE gemisi, 30 bin tondan fazla yük taşıyor.

UKRAYNA, KARADENİZ’DE MAHSUR KALAN GEMİLER İÇİN İNSANİ KORİDOR AÇTI

Ukrayna, Karadeniz limanlarında mahsur kalan gemiler için insani koridor açtığını ilan etti. İlk olarak, Şubat 2022’de işgalin başlamasıyla birlikte Ukrayna limanlarında mahsur kalan ve geçen yıl limanları tahıl sevkiyatına açan anlaşma kapsamında olmayan konteyner gemileri için bu durum geçerli olacaktı. Bahsi geçen insani koridor rotalarının, Rusya'nın işgalinin başlangıcından bu yana Ukrayna'nın Çornomorsk, Odesa ve Pivdennıy limanlarında bulunan sivil gemiler için de kullanılacağı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.