SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Bahmut'ta sivilleri vurdu: 2 ölü!

Rus işgal güçleri, bugün Donetsk bölgesindeki Bahmut'ta ve Toretsk'teki köylerde sivilleri hedef aldı. Saldırıda, en az 2 kişi yaşamını yitirdi ve ayrıca en az 3 sivil de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Bahmut'ta sivilleri vurdu: 2 ölü!

İşgalci Rusya, dün Harkiv'deki posta terminaline yönelik kanlı saldırısının ardından Donetsk bölgesinde yine sivilleri vurdu. İşgalciler, Bahmut kentine bağlı Kalınivka köyünü ve Vasyukivka köyünü bombaladı. Saldırıda, 58 yaşındaki ve 61 yaşındaki iki sivil hayatını kaybetti.

İŞGALCİ RUSYA, BAHMUT'TA SİVİLLERİ VURDU: EN AZ 2 ÖLÜ, 3 YARALI!

Füze ve havan topu atışları nedeniyle sivil binalarda tahribat oluştu. Donetsk Bölge Savcılığı, ölen ve yaralanan Ukrayna vatandaşlarıyla ilgili bilgileri paylaştı. Saldırının mesken, konut, çiftlik ve otomobillere zarar verdiğini kaydetti. Ayrıca, 19 yaşındaki genç bombardımanda yaralandı. Yine Donetsk bölgesi Toretsk şehrindeki saldırıda ise 59 ve 60 yaşındaki iki kişi yaralandı.

Donetsk Bölge Savcılığı, konuya ilişkin, "Savcılar, Rusya'nın, Donetsk bölgesinin sivil halkına karşı işlediği savaş suçlarını kayıt altına almak için mümkün olan ve uygun tüm önlemleri alıyor. Rusya Federasyonu'nun bir savaş suçuna tanık olduysanız kanıtları kaydedip göndermenizi hatırlatırız (https://warcrimes.gov.ua)" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.