SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya'dan Harkiv bölgesinde taarruz denemesi!

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun bu sabah erken saatlerde Harkiv bölgesinde Ukrayna ordusunun savunma hattını yarmaya çalıştığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya'dan Harkiv bölgesinde taarruz denemesi!

Ukrayna Savunma Bakanlığı basın servisinden 10 Mayıs 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Rus ordusunun sabah saat 05.00 civarında Harkiv bölgesindeki Vovçansk istikametinde saldırı operasyonu girişiminde bulunduğu bildirildi. 

Açıklamada, önceki gün Rus işgal güçlerinin Vovçansk istikametinde güdümlü bombaları kullanarak hava saldırıları gerçekleştirdiği, gece ise Ukrayna birliklerinin mevzilerine ağır silahlarla saldırdığı aktarıldı. Sabaha karşı ise işgalcilerin zırhlı araçları kullanarak savunma hattını yarmaya çalıştığını belirtilen açıklamada, “Şu an itibariyle bu saldırılar püskürtüldü, farklı yoğunluklarda çatışmalar devam ediyor. Cephenin bu bölgesinin savunmasını güçlendirmek için yedek birlikler gönderildi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri düşmanın saldırısını engellemeye devam ediyor." denildi.

RUSYA "TAMPON BÖLGE" OLUŞTURMAK İSTİYOR

Rus ordusunun Harkiv bölgesindeki faaliyetlerini değerlendiren askeri uzmanlar, Rusya’nın Belgorod bölgesi sınırında bir "tampon bölge" oluşturma niyetini gerçekleştirmeye çalıştığınız ileri sürdü.

YERLEŞİM YERLERİ YOĞUN SALDIRILAR ALTINDA

Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Sinegubov, sabahtan bu yana Rus işgal güçlerinin Harkiv bölgesi sınırındaki yerleşim yerlerini yoğun bombardıman altında tuttuğunu bildirdi. Ayrıca, saldırılarda 3 kişinin öldüğü, en az 4 kişinin yaralandığını aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.