SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Herson'da 3 insani yardım merkezini bombaladı

İşgalci Rus ordusu, son birkaç haftada Herson’da 3 insani yardım merkezini bombaladı. İşgalcilerin bilerek insani yardım merkezlerini hedef aldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Herson'da 3 insani yardım merkezini bombaladı

Terörist devlet Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesine yönelik yoğun saldırılarını sürdürüyor. Her gün Herson ve yakınındaki bölgelere onlarca saldırı gerçekleştiren işgalciler, sivil yerleşim bölgelerini, kritik altyapı tesislerini ve insani yardım merkezlerini hedef alıyor.

Rus işgal ordusu, son birkaç haftada Herson’daki 3 insani yardım merkezini bombalayarak yok etti. Ukrayna Kızılhaç Derneği Temsilcisi Mıkola Taranenko, Hromadske Radio haber ajansına yaptığı açıklamada, "İşgalciler insani yardım merkezleri bombalıyor. Kentte 3 merkez yok edildi. Daha önce iki farklı kuruluşun insani yardım merkezini vurdular, en son ise Kızılhaç'a ait depo hedef alındı. SİHA’larla kasıtlı olarak vurdular. Bizim depomuza 3 Şahid tipi SİHA isabet etti ve her şey kül oldu" ifadelerini kullandı.

İŞGALCİLER, BALİSTİK FÜZELERLE SALDIRIYOR

İşgalcilerin her gün Herson ve yakınındaki bölgelere onlarca saldırı gerçekleştirdiğini belirten Taranenko, "Rus işgal güçleri son haftalarda balistik füzelere geçti ve onlardan kaçmak çok zor… Saldırılar devam ediyor, binalar tahrip oluyor ve maalesef insanlar ölüyor" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.