SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya Ukrayna'da hastaneyi bombaladı!

Rusya, Ukrayna'nın Harkiv kentindeki Velıkıy Burluk'ta yer alan hastaneye güdümlü bomba attı. 38 kişinin tahliye edildiği saldırıda 4 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya Ukrayna'da hastaneyi bombaladı!

24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı işgal girişimi ve topyekûn saldırı başlatan Rusya, sivilleri hedef almaya devam ediyor. İşgalci Rus güçleri, Harkiv'de Velıkıy Burluk'taki bir hastaneye bombalı saldırı düzenledi.

SALDIRI SONUCUNDA 4 KİŞİ YARALANDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Harkiv Ulusal Polis Ana Dairesi Başkanı Volodımır Timoşko, işgalcilerin dün akşam 21.45'te saldırdığını aktarırken hastaneye bomba isabet ettiğini duyurdu. Timoşko, "Saat 21.45'te Velıkıy Burluk'taki hastaneye 2 adet güdümlü bomba isabet etti. Biri yakınına düştü, diğeri ise doğrudan isabet aldı. Polis ve Devlet Acil Servis ekipleri, 2'si yatılı 33 hasta ve 5 personel olmak üzere toplamda 38 kişinin hastaneden tahliyesine yardımcı oldu" bilgisini verdi. Daha sonra yapılan açıklamada ise 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Sinegubov ise yaptığı açıklamada yaralanan 4 kişiye anında müdahale edildiğini bildirdi. Ayrıca hastanenin çatısının hasar gördüğünü, pencerelerin ise kırıldığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.