SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Ukrayna'daki savaş gücünün yarısını kaybetti

Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Amiral Tony Radakin, Rusya'nın Ukrayna'da savaş gücünün yarısını kaybettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Ukrayna'daki savaş gücünün yarısını kaybetti

Dünyanın önemli basın kuruluşu Financial Times, 4 Temmuz 2023’te Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Amiral Tony Radakin’in Rusya’nın Ukrayna'daki savaş gücünün yarısını kaybettiğini söylediğini bildirdi.

"UKRAYNA’NIN KARŞI TAARRUZUNUN ANA DARBESİ HENÜZ YAŞANMADI"

Radakin, işgalci Rus ordusunun 2 bin 500 tank da dahil olmak üzere Ukrayna’da muharebe potansiyelinin yarısını kaybettiğini ve Ukrayna’nın karşı taarruzunun ana darbesinin henüz yaşanmadığını söyledi.

UKRAYNA’NIN KARŞI TAARRUZU YAVAŞ TEMPODA İLERLEMİYOR

Amiral Radakin, Ukrayna karşı taarruzunun yavaş olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Moskova'nın saldırganlığını geri püskürtmenin "asla tek seferlik bir hareket olmadığını" ve Kıyiv’in düşmanı "yorucu, uzatan ve vuran" askeri stratejisinin yavaş yavaş Rusya'nın savunma hatlarını yıktığını kaydetti.

GENELKURMAY BAŞKANI SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ

Tony Radakin, işgalci Rus ordusunun Ukrayna topraklarına yerleştirdiği mayın tarlalarının "beklenenden yüksek" yoğunluğunun, ilerleyen Ukrayna birlikleri için hava desteğinin olmamasının ve Kıyiv’in talep ettiği tüm askeri teçhizatın bulunmamasının karşı saldırıyı zorlaştırdığını ifade etti.

"RUSYA'NIN ARTIK KARŞI SALDIRI YAPACAK GÜCÜ KALMADI"

Ukrayna'yı belirli bir zaman dilimi içinde sınırlandırmanın haksızlık olduğunu söyleyen Radakin, "Rusya'nın artık karşı saldırı yapacak gücü kalmadığı için zayıf olduğunu" da kaydetti. Amiral Radakin, “Rusya savaş gücünün neredeyse yarısını kaybetti. Geçen yıl 10 milyon top mermisi ateşledi ve şimdi yılda en fazla 1 milyon mermi üretebiliyor. 2 bin 500 tank kaybetti ve en iyi ihtimalle yılda 200 yeni tank üretebilir" ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.