SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da Erdoğan-Zelenskıy görüşmesi sona erdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün İstanbul'a resmi ziyaret kapsamında geldi. Vahdettin Köşkü'nde ikili görüşme yapıldı ve ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2023 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'da Erdoğan-Zelenskıy görüşmesi sona erdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün Avrupa'daki yoğun diplomasi trafiğinin ardından akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Zelenskıy, Bulgaristan, Çekya ve Slovakya'daki temaslarının ardından Türkiye'ye geldi.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY TÜRKİYE'DE

Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ı, havalimanında karşılayan heyette; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar yer aldı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, havalimanından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Vahdettin Köşkü'ne hareket etti.

ZELENSKIY, TÜRKİYE ZİYARETİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Türkiye ziyaretine ilişkin sosyal medya üzerinden de bir açıklama yayımladı. Zelenskıy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde; Ukrayna tahıl koridoru, Ukrayna'ya güvenlik garantileri, Ukrayna'nın barış formülü gibi konuların ele alınacağını kaydetti.

Türkiye ve Ukrayna liderleri arasındaki baş başa ve heyetler arası görüşme, İstanbul Vahdettin Köşkü'nde bugün akşam saatlerinde başladı. Liderlerin, ikili görüşmede Türkiye'nin arabuluculuk rolü üstlendiği pek çok konuyu masaya yatırması bekleniyor. 

ERDOĞAN, ZELENSKIY'I TÖRENLE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Vahdettin Köşkü'ne ulaştı. Törenle karşılanan Zelenskıy, köşkün girişinde Erdoğan ile tokalaştı. Ardından baş başa görüşmeye geçildi. Görüşme kapsamında; Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki son durum, Tahıl Koridoru Anlaşmasının akıbeti ve küresel ve bölgesel meseleler ele alındı.

Ardından heyetler arası toplantı yapıldı ve liderler basın toplantısında kameralar karşısına geçti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.