SON DAKİKA
Hava Durumu

İtalya'dan kritik Ukrayna kararı: Silah yardımı 2024 sonuna kadar sürecek

İtalya'da parlamentonun üst kanadı Senatodan çıkan kararın ardından Temsilciler Meclisinden de Ukrayna'ya 2024 yılı boyunca silah yardımı sağlanması ile ilgili karar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İtalya'dan kritik Ukrayna kararı: Silah yardımı 2024 sonuna kadar sürecek

İtalya'da Giorgia Meloni liderliğindeki koalisyon hükûmetinin Rus saldırıları altındaki Ukrayna ile ilgili yeni kararına onay çıktı. Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi, Ukrayna'ya yapılacak olan silah yardımının 2024 yılı boyunca sürdürmeyi öngören kanun hükmündeki kararnameyi 8 Şubat'ta onayladı. 

İTALYA'DAN UKRAYNA KARARI

400 sandalyeye sahip olan Temsilciler Meclisinde oylamaya katılan 260 vekilden 218'i evet oyu kullandı. Böylelikle Ukrayna'ya yapılacak olan silah yardımının 31 Aralık 2024'e kadar sağlanmasına onay verildi. 24 Ocak'ta Parlamentonun üst kanadı Senatodan çıkan onayla birlikte karar, yasalaşmış oldu. Söz konusu karar İtalya'nın, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de başlattığı işgal girişiminden bu yana Ukrayna'ya sağladığı 8. yardım paketi oldu.

"İTALYA'NIN UKRAYNA'YA SAĞLADIĞI ASKERİ YARDIMDAN GURUR DUYUYORUM"

Savunma Bakanı Guido Crosetto ocak ayında yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki yol hala uzun ama geri adım atmak, siyasi ve stratejik bir hata olur. İtalya'nın Ukrayna'ya sağladığı askeri yardımdan gurur duyuyorum. Bu, on binlerce insanı kurtarmanın yoluydu. Umarım bu yardımlar devam eder" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.