SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya Başbakanı Kişida'nın Cumhurbaşkanı Zelenskıy'e verdiği hediyenin sırrı çözüldü

Japonya Başbakanı Fumio Kişida'nın, Ukrayna ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'e verdiği hediyenin sırrı çözüldü.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2023 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya Başbakanı Kişida'nın Cumhurbaşkanı Zelenskıy'e verdiği hediyenin sırrı çözüldü

Japonya, Rus işgal saldırıları altındaki Ukrayna'ya desteğini sürdürüyor. Japonya Başbakanı Fumio Kişida 21 Mart 2023’te Ukrayna'yı ziyaret etti. Geçen sene Rus işgali altında kalan Buça kentine giden Kişida, Rus işgalcilerin burada imza attığı katliamlar ile işlediği savaş suçları hakkında Ukraynalı yetkililerden bilgi aldı. Ziyareti sırasında Japonya Başbakanı Kişida, Zelesnkıy'a bir hediye verdi.

JAPON BAŞBAKANDAN ZELENSKIY'E "ZAFERİN SHYAMOJİSİ" TILSIMI HEDİYESİ!

Japonya Başbakanının Ukrayna ziyareti sona erdikten sonra, görüşme sırasında Zelenskıy'e verdiği hediye Japon gazeteciler tarafından merak edildi. Japon basını, hükumet yetkililerinden hediyenin "Zaferin Shyamojisi" olduğunu öğrendi.

Shyamoji, pişmiş pirinci, pirinç ocağından kaselere aktarmak için kullanılan bir Japon mutfak aleti olarak bilinmektedir. “Zaferin Shyamojisi” üstünde kaligrafi tekniği ile yazılmış “kesinlikle kazanacağız” ibaresi var. Zaferin Shyamojisi, Kişida’nın memleketi Hiroşima’da önemli bir hediyelik eşya. Aynı zamanda Japon kültürü için önemli bir sembol. Japon-Qin ve Japon-Rus savaşları sırasında Japon ordusunun bu eşyayı tılsım olarak topluca kullandığı biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.