SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya, Ukrayna'nın yeniden inşasına destek sözü verdi

Japonya'nın başkenti Tokyo'da bugün Ukraynalı yetkililer ile Japon yetkililer Ukrayna'nın yeniden inşası için bir araya geldi. Japonya, Kıyiv'e 10 milyar dolarlık ekonomik destek sözü verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya, Ukrayna'nın yeniden inşasına destek sözü verdi

Japonya, Rus saldırıları nedeniyle Ukrayna genelinde zarar gören yapılar için harekete geçti. Ukrayna'nın yeniden inşasına destek veren Japonya, 19 Şubat 2024 tarihinde başkent Tokyo'da Ukraynalı yetkilileri ağırladı. 

JAPONYA, 10 MİLYAR DOLARLIK DESTEK TAAHHÜTÜ VERDİ

Japonya Başbakanı Fumio Kişida ile Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal'in bir araya geldiği toplantıda, ülkenin yeniden inşası için atılan adımlar görüşüldü. Toplantının açılışında konuşan Başbakan Kişida, "Japonya Ukrayna'nın yanında yer aldı ve yanında olmaya da devam ediyor" ifadeleriyle Ukrayna'ya yönelik desteğin altını çizdi. Ölümcül silahların tedarikinin yasak olduğu Japonya'da Kıyiv hükûmetine 10 milyar dolardan fazla ekonomik destek taahhüt edildi.

JAPONYA-UKRAYNA ARASINDA YENİ DÖNEM

Öte yandan Başbakan Şmigal ise toplantı dolayısıyla Japonya-Ukrayna arasında yeni bir dönemin başladığını, bu desteğin unutulmayacağını söyledi. Ukrayna Maliye Bakanı Sergiy Marçenko basın toplantısında yaptığı değerlendirmede ülkenin bütçesine işaret ederek, "Bizimle birlikte olan tek ortak Japonya olmasına rağmen gayet iyi idare ettik" dedi.

JETRO KIYİV'DE OFİS AÇACAK

Japonya Başbakanı Kişida toplantıda, Ukrayna'daki risk sermayesi şirketlerin destekleneceğini ve Japon Dış Ticaret Teşkilatı'nın (JETRO) Kıyiv'de açılacağını duyurdu. Toplantıda 50 adet Japon şirket yetkilileri Ukraynalı yetkililer ile birlikte tarım, enerji ve altyapı alanlarında anlaşmalar imzaladı. 

Görüşmenin ardından Kişida ve Şmigal yaptığı ortak basın toplantısında, Almanya'da düzenlenecek Ukrayna Kurtarma Konferansına hazırlık yapıldığını belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.