SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan Büyükelçiliğinin desteği ile Buça'da "Yenilmezlik Yurdu" kuruldu

Kazakistan'ın Kıyiv Büyükelçiliğinin desteği ile Ukrayna Buça'da "Yenilmezlik Yurdu" kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2023 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan Büyükelçiliğinin desteği ile Buça'da "Yenilmezlik Yurdu" kuruldu

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı işgal girişimi ile ülkedeki kritik altyapı tesislerini hedef almayı sürdürüyor. İşgal saldırıları nedeniyle Ukrayna'nın çeşitli yerlerinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Bu kapsamda Ukrayna'daki vatandaşların ısınma, sıcak içecek yiyecek alma, telefon şarj etme gibi ihtiyaçlarının karşılanması için Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'in başlattığı proje ile "Yenilmezlik Noktaları" kuruldu. Ülkede 4 binden fazla noktada hayata geçen ve vatandaşların elektrik, cep telefonu ve iletişim ve internet erişimine yardımcı olan noktalara yenisi eklendi. 

Ukrayna Buça Kent Konseyi, Kazakistan'ın Kıyiv Büyükelçiliğinin desteği ile Ukrayna'nın Buça kentinde "Yenilmezlik Yurdu" kurulduğunu duyurdu.
Kazakların geleneksel çadırı görünümüne sahip ısınma ihtiyacını da karşılayan "Yenilmezlik Yurdu" noktasında, ihtiyaç sahiplerine pilav, tatlı ve çay ikram edildi.

UKRAYNA'DA 4 BİNDEN FAZLA YENİLMEZLİK NOKTASI HAZIRLANDI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 23 Kasım 2022 tarihinde artan söz konusu elektrik kesintileri ve ihtiyaçların karşılanmasına ilişkin yeni bir hamleye imza atarak vatandaşları destekleyen projelerin gerçekleştiğini dile getirmişti.

Yenilmezlik Noktaları üzerinde proje geliştiren Zelenskıy, şu açıklamayı yapmıştı:

"İnsanları desteklemek için yeni projemizi, Yenilmezlik Noktalarını ülke çapında uyguluyoruz. Son bilgilere göre şimdiden 4 binden fazla bu tür nokta hazırlandı. Daha fazlasının yapılması planlanıyor. Yeniden güçlü Rus saldırıları gerçekleşirse ve elektriğin kesilmesi gündeme gelirse, Yenilmezlik Noktalarını devreye girecek. Tüm temel hizmetler orada var: Elektrik, cep telefonu iletişimi, internet, ısı, su ve ilk yardım çantası. Kesinlikle ücretsiz ve günün her saatinde"
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.