SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: Yurtdışındaki Ukraynalı sığınmacıların sorunlarını çözmek öncelikli görevlerimizden biridir

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Antalya'da Ukraynalı ve Kırım Tatar sığınmacıların sorunlarını dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2023 21:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2023 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Yurtdışındaki Ukraynalı sığınmacıların sorunlarını çözmek öncelikli görevlerimizden biridir

Antalya’da 9 Temmuz 2023 tarihinde Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, işgal altındaki Kırım'dan ve Ukrayna'nın diğer bölgelerinden gelen Ukraynalı sığınmacılarla görüştü. Görüşmede Kırımoğlu, Türkiye'deki Ukrayna vatandaşlarının sorunlarına çözüm önerilerini ele aldı. Görüşmeye, Ukrayna'nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin de katıldı.

KIRIMOĞLU, TÜRKİYE’DEKİ UKRAYNALILARIN VE KIRIM TATARLARININ SORUNUNU DİNLEDİ

Katılımcılar, Ukrayna vatandaşlarının Antalya'da yaşadıkları sorunları dile getirdi. Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "Sığınmacı konusu bizim için öncelikli bir konu. Burada vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları öğrendik. Onlar da soruna bir çözüm önerdiler. Halkımızın Türkiye topraklarında geçici olarak kalmasını kolaylaştırmak için Türk yetkililer ve diplomatlarımızla temasa geçeceğiz" dedi. Ayrıca Kırımoğlu, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna’nın konsolosluk kurumlarına bu konulardaki etkin işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

TÜRKİYE’DEKİ UKRAYNALI SAYISI ARTTI

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırılarının ardından Türkiye'ye sığınan Ukrayna vatandaşlarının sayısı arttı. Rusya'nın işgal ettiği topraklarda "seferberlik" ilan etmesinin ardından üçüncü ülkeler üzerinden daha fazla Ukrayna vatandaşı Türkiye'ye giriş yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.