SON DAKİKA
Hava Durumu

Letonya'dan Ukrayna’ya 6 milyon avro destek

Letonya, 2024 yılında Ukrayna'nın altyapısını geliştirmeye yardımcı olmak için 6 milyon Avro tahsis edecek. Benzer miktarda desteğin 2025 yılında da sağlanması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Letonya'dan Ukrayna’ya 6 milyon avro destek

Ukrayna Kalkınma ve Altyapı Bakanlığı 22 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Letonya heyetiyle birlikte lojistik rotaların geliştirilmesi, Baltık limanları, demiryolu ve karayolu taşımacılığı yoluyla ulaşım hacminin artırılması ve Ukrayna ürünlerinin ihracatının artırılması konularının değerlendirildiğini duyurdu.

Toplantıda Letonya Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Viktors Valainis liderliğindeki Letonya heyetinin temsilcileri, Letonya'nın 2024 yılında Ukrayna'daki altyapının gelişimini desteklemek için 6 milyon avro tahsis edeceğini bildirdi. 2025 yılında da benzer miktarda desteğin sağlanması öngörülüyor.

Ukrayna Kalkınma ve Altyapı Bakan Vekili Vasıl Şkurakov, toplantıya ilişkin "Büyük çaplı işgalin ilk günlerinden bu yana Letonya Cumhuriyeti'nin Ukrayna'ya sağladığı yardımlardan dolayı minnettarız. Ulaştırma sektöründe işbirliğine ilişkin, yalnızca devletin ihracat potansiyelini artırmayacak, aynı zamanda her iki ülkenin ekonomik kalkınmasını da teşvik edecek bir dizi ortak gelişmemiz zaten var. Direktör Vekili, transit rotaları, demiryolu ve otomobil altyapısının yanı sıra hava taşımacılığı alanında işbirliği umutlarıyla ilgili."  ifadelerini kullandı.

Ayrıca Letonya heyetinin temsilcileri, hava taşımacılığı airBaltic'in, hava trafiği yeniden sağlanır sağlanmaz Ukrayna'daki faaliyetlerine başlamaya hazır olduğuna dair güvence verdi.

UKRAYNA İLE LETONYA ARASINDA İKİLİ GÜVENLİK ANLAŞMASI İMZALANDI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics, 11 Nisan 204 tarihinde iki ülke arasında güvenlik alanında iş birliği ve uzun vadeli destek anlaşması imzalamıştı. Zelenskıy konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu yıl Letonya yaklaşık 112 milyon avro değerinde askerî destek sağlayacak. Ayrıca yeniden inşa, kritik altyapının korunması, mayın temizleme, insansız teknolojiler ve siber güvenlik konularında da yardımcı olacak.” ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.