SON DAKİKA
Hava Durumu

"Mariupol'de 20 Gün" filmi Oscar'a aday gösterildi

Ukraynalı fotoğrafçı, yazar, yönetmen, savaş muhabiri Mstislav Çernov'un "Mariupol'de 20 Gün" isimli filmi, En İyi Uluslararası Uzun Metrajlı Film kategorisinde Oscar'a aday gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Mariupol'de 20 Gün" filmi Oscar'a aday gösterildi

24 Şubat 2022'de başlayan Rus saldırıları neticesinde Ukrayna'da en çok can kaybının yaşandığı kentlerden biri olan Mariupol şehrinde oluşan yıkım ve katliam filme konu oldu. Pulitzer Ödülü sahibi fotoğraf sanatçısı, yazar, yönetmen Mstislav Çernov'un "Mariupol'de 20 Gün" adlı filmi ülkede en çok hasılat yapan belgesel filmler arasına girdi.

Film, Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından "En İyi Uluslararası Uzun Metrajlı Film" kategorisinde 96. Akademi Ödülü'nde Oscar'a aday gösterildi. Ukrayna Oscar Akademisi, 18 Eylül 2023'te yaptığı toplantıda filmin Oscar'a aday gösterildiğini duyurdu. 

RUSYA'NIN EN YOĞUN BOMBARDIMANLARINA MARUZ KALAN MARİUPOL KENTİ

Ukrayna'nın güneydoğusundaki liman kenti Mariupol, 24 Şubat 2022'de Putin Rusyası'nın başlattığı işgal girişimi ve saldırıların en yoğun yaşandığı bölgelerden birisi. 

Haftalarca karadan, denizden ve havadan bombalanan kentin çoğu kısmı Rus saldırılarında yok edildi. Ukrayna yetkililerinin açıklamalarına göre kentte en az 20 bin sivil hayatını kaybetti. Kentte hayatını kaybedenlerin sayısını gizlemek için Rus işgal güçleri, saldırılarda zarar gören apartmanları, enkaz kaldırma çalışmalarını yapmadan iş makineleriyle yıktı. İşgalciler, hayatını kaybeden insanları toplu mezarlara gömdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.