SON DAKİKA
Hava Durumu

"Mariupol'de 20 Gün", Ukrayna’da en çok hasılat yapan belgesel film oldu

Savaş muhabiri, fotoğrafçı ve kameraman Mstislav Çernov'un, Rusya tarafından haftalar boyunca yoğun bir şekilde bombalanan Mariupol kentinde çektiği görüntülere dayanan belgesel film, Ukrayna'da hasılat rekoru kırdı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Mariupol'de 20 Gün", Ukrayna’da en çok hasılat yapan belgesel film oldu

Pulitzer Ödülü sahibi fotoğraf sanatçısı, yazar, yönetmen Mstislav Çernov'un "Mariupol'de 20 Gün" adlı filmi, Ukrayna’da en çok hasılat yapan belgesel film oldu.

Ukrayna'da faaliyet gösteren film dağıtım şirketi Arthouse Traffic, "Mariupol'de 20 Gün" adlı filmin, 31 Ağustos 2023 tarihinde gösterime girdiğini ve ilk haftada 531 bin 551 grivna toplayarak Ukrayna’da en çok hasılat yapan belgesel film olduğunu duyurdu. Açıklamada, “Los Angeles Times bu filmi 'olağanüstü derecede önemli' olarak nitelendirdi. Bu hafta sonu belgeseli sinemada izleyen seyirci de bunu kanıtladı. Desteğiniz için teşekkürler!" denildi.

"MARİUPOL'DE 20 GÜN"

Belgesel film, savaş muhabiri, fotoğrafçı ve kameraman Mstislav Çernov'un yoğun Rus saldırılarına maruz kalan Mariupol kentinde çektiği görüntülere dayanarak hazırlanan bir çalışma. Bu film, Çernov'un ilk yönetmenlik denemesi oldu.

Fotoğrafçı Yegen Maloletka ve gazeteci, yapımcı Vasılisa Stepanenko da filme katkıda bulundu. Maloletka ile Stepanenko, Çernov ile birlikte Associated Press çekim ekibinin bir parçası olarak Mariupol'de kalan ve Rusya Federasyonu'nun işlediği suçları belgelemeye devam eden tek uluslararası gazeteci ekibiydi. Çernov, Maloletka ve Stepanenko, bu çalışmalarından dolayı Pulitzer Ödülü'ne layık görüldüler.

RUSYA'NIN EN YOĞUN BOMBARDIMANLARINA MARUZ KALAN MARİUPOL KENTİ

Ukrayna'nın güneydoğusundaki liman kenti Mariupol, 24 Şubat 2022'de Putin Rusyası'nın başlattığı işgal girişimi ve saldırıların en yoğun yaşandığı bölgelerden birisi. 

Haftalarca karadan, denizden ve havadan bombalanan kentin çoğu kısmı Rus saldırılarında yok edildi. Ukrayna yetkililerinin açıklamalarına göre kentte en az 20 bin sivil hayatını kaybetti. Kentte hayatını kaybedenlerin sayısını gizlemek için Rus işgal güçleri, saldırılarda zarar gören apartmanları, enkaz kaldırma çalışmalarını yapmadan iş makineleriyle yıktı. İşgalciler, hayatını kaybeden insanları toplu mezarlara gömdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.