SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO-Ukrayna Konseyi toplandı

Rusya'nın altyapı tesislerine yönelik saldırılarının ardından 28 Mart 2024 tarihinde Ukrayna'nın girişimleriyle NATO-Ukrayna Konseyi toplantısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO-Ukrayna Konseyi toplandı

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı saldırılar 2 yılı aşkın bir süredir devam ederken, işgalci Rus güçleri son bir haftadır Ukrayna'daki kritik altyapı tesislerini bombalıyor. 

NATO-UKRAYNA KONSEYİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütünün (NATO) dikkat çektiği saldırılar bugün masaya yatırıldı. Rusya'nın füze saldırılarına ilişkin olarak 28 Mart 2024 tarihinde Ukrayna'nın girişimiyle NATO-Ukrayna Konseyi toplantısı düzenlendi. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un da katıldığı Büyükelçiler düzeyindeki toplantı NATO Genel Merkezi'nde yapıldı. Bakan Umerov, Ukrayna müttefiklerine toplantıda Rus saldırılarının ülkede yarattığı sonuçları ve Ukrayna'nın saldırılara ilişkin tedbirleri hakkında bilgi verdi.

Umerov ayrıca müttefiklere, Ukrayna'nın Rus saldırılarına karşı savunması için ek hava savunma sistemi ve füze sevkiyatı çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.