SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalinden kaçan 98 yaşındaki kadın: Bombardıman altında 10 kilometre yürüdü

98 yaşındaki Ukraynalı kadın, Rus işgali altındaki Donetsk'e bağlı Oçeretıne kasabasından Kıyiv'in kontrolü altındaki bölgeye geçebilmek için 10 kilometre yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalinden kaçan 98 yaşındaki kadın: Bombardıman altında 10 kilometre yürüdü

Ukraynalı Lidia Stepanivna adlı 98 yaşındaki kadın, Rus bombardımanı altında 10 kilometre yürüdü. Ukrayna polisi tarafından 29 Nisan’da sosyal medyada paylaşılan videoda, Rus işgali altındaki Donetsk'teki Oçeretıne’den Kıyiv'in kontrolü altındaki bölgeye geçerken aç ve susuz yürüdüğünü, birkaç kez düştüğünü ancak "karakterinin" onu ayakta tuttuğunu söyledi.

"HİÇBİR ŞEYİM KALMADI AMA UKRAYNAMI AYAKTA BIRAKTIM"

Dünya çapında gazetelere ve uydu yayınlarına yolladığı haber raporları ile tanınan Birleşik Krallık merkezli Reuters haber ajansının gündeme getirdiği haberde, Lidia Stepanivna'nın "O savaştan (İkinci Dünya Savaşı) sağ çıktım ve bu savaştan da sağ çıkıyorum. Hiçbir şeyim kalmadı ama Ukraynamı ayakta bıraktım." dediği aktarıldı.

Rus işgalinden mucizevi şekilde kurtulmayı başaran Stepanivna ayrıca, Rusya'nın ülkesine karşı yürüttüğü savaşın İkinci Dünya Savaşı'na hiç benzemediğini ifade etti.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı,  98 yaşındaki yaşlı kadının Ukrayna ordusu tarafından bulunduğunu ve polise teslim edildiğini, polisin de onu tahliye edilenler için bir sığınma evine götürdüğünü açıkladı. Bakanlık, yaşlı kadının akrabalarını arıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.