SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus kuşatması altındaki Zaporijjya Nükleer Santralinde mayın tehlikesi!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Ukrayna'da Rus kuşatması altında kalan Zaporijjya Nükleer Santralinin çevresinde mayın tespit edildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus kuşatması altındaki Zaporijjya Nükleer Santralinde mayın tehlikesi!

Ukrayna'daki yerleşim yerlerine, kritik altyapı tesislerine ve tarihi yapılara kasıtlı olarak zarar veren Rusya, Avrupa'nın en büyük enerji santralini hedef alıyor. 24 Şubat 2022'de başlayan savaşın ilk günlerinde Zaporijjya Nükleer Santralini kuşatan işgalci Rusya, çevreyi tehlikeye sokuyor. 

ZAPORİJJYA NÜKLEER SANTRALİNDE MAYIN TEHLİKESİ!

Uzun süredir santrali takip eden Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, bölgedeki tehlikeyle ilgili uyarıda bulundu. Rus askerlerin, santralin çevresine mayın döşediğini dile getiren Grossi, "UAEA ekibi, sahanın iç ve dış çevre bariyerleri arasındaki tampon bölgede bazı mayınlar gördü" bilgisini paylaştı. 

Grossi konuyla ilgili olarak, "Sahada bu tür patlayıcıların bulunması, UAEA güvenlik standartları ve nükleer güvenlik kılavuzu ile tutarsızdır ve tesis personeli üzerinde ek psikolojik baskı oluşturur" değerlendirmesinde bulundu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.