SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus ordusunun vahşetinin sembolü Buça, tam bir yıl önce işgalden kurtarıldı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kıyiv bölgesindeki Buça kentinin Rus işgali altından kurtarılmasının birinci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Buça, işgalci ülkenin (Rusya) ordusunun vahşetinin bir sembolü. Hiçbir zaman affetmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus ordusunun vahşetinin sembolü Buça, tam bir yıl önce işgalden kurtarıldı!

İşgalci Rus ordusunun, Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlattığı 24 Şubat’tan bir ay sonra Kıyiv yakınlarında yer alan Buça kentinden gelen görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı.

Rus işgal güçlerinin, Ukrayna kuzeyinden çekilmesi ve Ukrayna ordusunun bölgeyi kontrol altına almasının ardından Buça kentine giren Ukraynalı askerler ve gazeteciler, kentin sokaklarında çok sayıda sivilin cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan incelemeler sonucu bölgede toplu sivil katliamı yapıldığı; tecavüz ve işkence dahil daha birçok ciddi suçun işlendiği ortaya çıktı.

RUSYA BUÇA'DA 9 BİN SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, yaklaşık bir ay Rus işgali altında kalan ve işgalci Rusya’nın vahşetinin bir sembolü haline dönüşen Buça kentinin işgal altından kurtarılmasının birinci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulundu. 

Zelenskıy, işgal altındayken Buça’da yaşanan vahşeti özetleyen bir video paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

"Buça. 33 gün işgal altında. 37'si çocuk olmak üzere bin 400'den fazla ölü. 175’ten fazla insan toplu mezarlarda ve işkence odalarında bulundu. Rus askerlerinin işlediği 9 bin savaş suçu. Ukrayna’nın bu kenti 365 gündür özgür. İşgalci ülkenin ordusunun vahşetinin bir sembolü. Hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Tüm suçluları cezalandıracağız.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.