SON DAKİKA
Hava Durumu

Rüstem Umerov: Yakında F-16'ları alacağız

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, ülkesinin yakın gelecekte F-16 savaş uçaklarını teslim almaya başlayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2023 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2023 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rüstem Umerov:  Yakında F-16'ları alacağız

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, ülkesinin kısa zaman içerisinde Batılı ortaklarından F-16 savaş uçaklarını alacağı ifade etti.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, dün Ukrayna televizyonunda müttefik ülkelerinin Ukrayna’ya sağlayacağı F-16 savaş uçaklarına dair açıklamalarda bulundu. Umerov, “Halihazırda çalışıyoruz, birkaç yön var. Birincisi, hem altyapı (F-16 için) hem de teknik donanım üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca pilotlar eğitim alıyor ve teknik ekip hazırlanıyor. Kısa vadede F-16'ları alacağız, orta vadede yani gelecek için Savunma Kuvvetleri için bu tür siparişleri verdik. 2027-2030 yılları söz konusu.” dedi.

Ortak ülkelerin F-16 uçakları Ukrayna’ya devretme sürecine dair Umerov, “Çalışmalar sürüyor, yakında teslim almaya başlayacağız.” açıklamasında bulundu.

UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ

Ukrayna, işgalci Rusya’nın saldırılarına karşı koymak için hava sahası üzerindeki etkinliğini geliştirmeye çalışıyor. Ukrayna, geçen temmuz ayında F-16 savaş uçakları için pilot yetiştirmek üzere 11 ülkeden oluşan bir koalisyon kurduğunu açıkladı. Koalisyona katılan ülkeler arasında ise Danimarka, Hollanda, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Birleşik Krallık ve İsveç yer alıyor.

UKRAYNALI PİLOTLAR, F-16 EĞİTİMİNE BAŞLADI

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, düzenlediği basın toplantısında Ukraynalı pilotlar ve teknik personelin alacağı F-16 eğitiminin, Ekim 2023'te Arizona'daki bir hava üssünde başlamasının planlandığını aktarmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.