SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Harkiv bölgesini füzelerle vurdu: 5 kişi öldü

İşgalci Rusya, Harkiv bölgesini bombalamaya devam ediyor. İşgalcilerin dün düzenlediği füze saldırısında 5 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Harkiv bölgesini füzelerle vurdu: 5 kişi öldü

İşgalci Rus ordusu, dün Harkiv bölgesindeki Kupyansk kentine bağlı Velıkıy Burlık köyünü S-300 füzeleri ile vurdu. Saldırda en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi başkanı Oleg Sınegubov, Rus ordusunun 14 Şubat saat 16.16’da Kupyansk kentine bağlı Velıkıy Burlık köyüne füze saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi. İşgalcilerin köyü S-300 füzeleri ile vurduğunu belirten yetkili, bir füzenin bir apartmana isabet ettiğini, diğer füzenin ise köyün başka bir yerine evlerin yakınında düştüğünü aktardı.

Saldırı sonucu 2 kadın ve 2 erkek olmak üzere toplamda en az 5 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydedilirken arama kurtarma çalışmaların devam ettiğini belirtildi.

İŞGALCİLER KUPYANSK'I KONTROL ALTINA ALMAK İSTİYOR

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, birkaç gün önce verdiği röportajda Rus işgal güçlerinin Harkiv bölgesindeki Kupyansk kentini yeniden işgal altına almak istediklerini ifade etti. Kupyansk istikametindeki durumun çok gergin olduğunu ve işgal güçlerinin her gün Ukrayna mevzilerine saldırdığını belirten Sırskıy, “Düşman bu saldırıyı 3 Ekim 2023’te başlattı ve 4 aydır çok yoğun saldırılar devam ediyor. Onların kayıpları, özellikle ölü açısından bizim kayıplarımızı 7-8 kat aşıyor.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.