SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya işgal altındaki Ukrayna topraklarında çocukları askerileştiriyor: Binlerce öğrenci hedefte

İşgal Araştırmaları Merkezi Başkanı Petro Andryuşçenko, Rusya'nın işgal altında tuttuğu topraklarda çocukları askeri simülasyonlar, İHA eğitimi ve Yunarmiya ile Orlyata Rossii gibi propaganda örgütleri aracılığıyla kitlesel olarak askerileştirdiğini ve binlerce öğrencinin bu sisteme zorla dahil edildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2026 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2026 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya işgal altındaki Ukrayna topraklarında çocukları askerileştiriyor: Binlerce öğrenci hedefte

İşgal Araştırmaları Merkezi sivil toplum kuruluşu Başkanı Petro Andryuşçenko, Rusya'nın işgal altında tuttuğu Ukrayna topraklarındaki okul ve çocuk örgütlerinde kapsamlı bir askerileştirme politikası yürüttüğünü bildirdi. Andryuşçenko, işgalci yönetimin ilkokul seviyesinden başlayarak askeri eğitim ağını genişlettiğini belirtti.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Andryuşçenko, Kremlin'in kurduğu sistemin yapısına ilişkin, "Rusya, ilkokul ve çocuk örgütlerinden başlayarak askeri oyunlar ve harbiye yapıları üzerinden İHA kullanımı, taktik, silah eğitimi ve askeri tıp gibi pratik eğitimleri kapsayan çok daha geniş bir sistem inşa etti." ifadelerini kullandı.

ZAPORİJJYA VE DİĞER BÖLGELERDE ASKERİ EĞİTİM VEREN YAPILARIN SAYISI HIZLA ARTIYOR

İşgal altındaki Zaporijjya bölgesinde Rusya’nın Kartalları (Orlyata Rossii) projesine 10 binden fazla öğrencinin, Birinciler Hareketi (Dvijnije Pervıh) isimli oluşuma 23 binden fazla çocuğun dahil edildiğini aktaran Andryuşçenko; Zarnitsa 2.0 askeri oyunundan 2 bini aşkın çocuğun geçirildiğini ve Yunarmiya (Genç Ordu) yapısında 355 üyenin yer aldığını kaydetti.

Ayrıca işgal altındaki dört bölgede faaliyet gösteren VOIN (Savaşçı) Askeri Eğitim Merkezinin şimdiden 14 bini aşkın kursiyeri eğittiğini belirten Andryuşçenko, okullardaki müfredata da müdahale edildiğini ve "Hayat Güvenliğinin Esasları" dersinin yaklaşık yarısının doğrudan askeri uygulamalı konulara ayrıldığını vurguladı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.