SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya işgal ettiği topraklarda Ukrayna edebiyatını yok ediyor!

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, Rusya'nın işgal altında tuttuğu topraklarda Ukrayna edebiyatına ait kitapların yasaklanmasını yasalaştıracağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya işgal ettiği topraklarda Ukrayna edebiyatını yok ediyor!

Vladimir Putin idaresindeki işgalci Rusya, 2 yılı aşkın bir süredir Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı işgal girişimini sürdürüyor. Sivilleri katleden işgal güçleri aynı zamanda işgal edilen Ukrayna topraklarındaki kültürü de yok etmeyi amaçlıyor. Ukrayna medeniyetini ortadan kaldırmayı hedefleyen işgalciler, şimdi de tarih ve edebiyat kitaplarına göz dikti.

İŞGALCİLER UKRAYNA KİTAPLARINI YAKIYORDU, ŞİMDİ İSE YASAKLAMAYI YASALAŞTIRIYOR

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Kremlin'in Nazi politikası, işgali altına aldığı halkları köleleştirmeyi ve onların öz kimliklerini yok etmeyi amaçlıyor. Bu nedenle, işgalin en başından itibaren Ruslar kütüphanelere el koydu, Ukrayna kitaplarını alıp götürdü ve yaktı. Şimdi işgalciler Nazi eylemlerine yasal bir temel oluşturmak için Moskova'nın, kütüphane fonlarına düşünmeyi teşvik eden kitaplara erişimi düzenleyen bir yasa tasarısı geliştiriyor" ifadeleri kullanıldı. 

UKRAYNALILARA KİTAPLARIN KORUNMASI İÇİN ÇAĞRI

Ulusal Direniş Merkezi, Ukraynalılara tarihin yok edilmemesi için kitapların korunması konusunda çağrıda bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.