SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya onlarca SİHA ve füzeyle Ukrayna'nın enerji tesislerini hedef aldı

Terörist devlet Rusya, Ukrayna'nın enerji altyapısını bombalamayı sürdürüyor. İşgalciler gece saatlerinde Ukrayna'ya 40 SİHA ve farklı tip 42 füzeyle saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya onlarca SİHA ve füzeyle Ukrayna'nın enerji tesislerini hedef aldı

İşgalci Rusya, 10 Nisan’ı 11 Nisan’a bağlayan gece Ukrayna’nın enerji altyapısına bir saldırı daha gerçekleştirdi. Rus ordusu, Ukrayna'yı 40 silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve farklı tipte 42 füze ile hedef aldı.

Ukrayna Enerji Bakanlığının 11 Nisan 2024 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Düşman insansız hava araçları ve füzelerle Harkiv, Zaporijjya, Lviv, Kıyiv ve Odesa bölgelerindeki enerji altyapı tesislerine saldırdı." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, saldırı sonucu Odesa ve Zaporijjya’da yüksek gerilim trafo merkezlerindeki ekipmanların hasar gördüğünü aktardı.

Hava saldırısı sırasında Lviv, Harkiv ve Kıyiv bölgelerinde elektrik üretim tesislerinde kesintilerin yaşandığı belirtilen açıklamada, “Ayrıca düşman, Lviv bölgesindeki bir doğal gaz altyapı tesisine saldırdı.” denildi.

2 TERMİK SANTRAL HEDEF ALINDI

Ukrayna enerji sektöründeki en büyük özel şirket olan DTEK, saldırı sırasında işgalcilerin şirkete ait 2 termik santrali hedef aldığını bildirdi. Saldırıda santrallerin ekipmanlarının zarar gördüğü aktarıldı.

KIYİV BÖLGESİNDEKİ EN BÜYÜK TERMİK SANTRAL YOK EDİLDİ

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Kıyiv bölgesindeki en büyük termik santralini füzelerle vurarak yok etti. Tamamen alevler içinde kalan santralin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

RUSYA’DAN UKRAYNA'YA BÜYÜK HAVA SALDIRISI

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, işgalci Rus ordusunun 10 Nisan’ı 11 Nisan’a bağlayan gece Ukrayna’ya 40 SİHA ve 42 farklı tip füzeyle saldırdığı bildirildi. Ukrayna, Rusya’ya ait 39 SİHA ve 18 füzeyi düşürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.