SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, ilk kez yenilenebilir bir enerji tesisini bombaladı

Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresi (UKRENERGO), işgalci Rusya'nın ilk kez cepheden uzakta bulunan yenilenebilir bir enerji tesisine saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, ilk kez yenilenebilir bir enerji tesisini bombaladı

Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresi (UKRENERGO), işgalci Rus ordusunun ilk kez kasıtlı olarak cephe hattından uzakta bulunan güneş enerji santralini bombaladığını açıkladı.

Kıyiv’de 4 Nisan 2024 tarihinde düzenlenen basın toplantısında konuşan UKRENERGO Yönetim Kurulu Başkanı Volodımır Kudrıtskıy, “Dün düşman kasıtlı olarak güneş enerji santralini hedef aldı. Bu, en azından benim hatırladığım kadarıyla, yenilenebilir bir enerji tesisine düzenlenen ilk hedefli saldırıdır." diyerek çatışma bölgesinden uzakta bulunan güneş enerji santralinin ilk kez işgalcilerce bombalandığına dikkat çekti.

RUSYA, UKRAYNA’NIN ENERJİ ALTYAPISINI BOMBALAMAYI SÜRDÜRÜYOR

Ukrayna Enerji Bakanlığı, bu sabah yaptığı açıklamada son bir gün içerisinde işgalci Rus ordusunun Harkiv ve Dnipropetrovsk bölgesindeki enerji altyapı tesislerine saldırdığını aktardı. Harkiv’de saldırı sonucu bir enerji tesisinin ekipmanlarının hasar gördüğü kaydedildi.

Dnipropetrovsk bölgesinde ise işgalcilerin güneş enerjisi santralini bombaladığı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.